keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Pipo jämälankarullista


Turhat rullat hyötykäyttöön!

Minulla on älyttömät määrät lankaa, eivätkä kaikki edes ole omahankintaisia. Sukulaiset ovat anteliaita varsinkin pikkurullissa... :) Ja kurjaahan niitä poiskaan on heittää, hyvää lankaa.

Tupsupipo satunnaisista jämälangoista
 Niinpä virkkasin pipon. Pipon virkkaushan ei kauhean konstikasta ole, vaatii ehkä vähän tuntumaa langan käyttäytymiseen. Itse virkkaan aloitusympyrää siten, että virkkaan joka toiseen silmukkaan kaksi silmukkaa, ettei pipo kohoa "kupiksi" liian aikaisin. Vähän matkaa virkattua lisään taas joka neljänteen kaksi silmukkaa... ja toki mittaan vähän oman pääni mukaan, koska pipo saakin mennä kuprulle. Sitten virkkaan normaalisti, ja jos pitää reunaa vielä levittää, virkkaan taas joka neljäs silmukka kaksi silmukkaa. Vähän vaatii tuntumaa ja arviointia, tarkkaa ohjetta en osaa antaa. :)

Puolipylväitä silmukoita tasavahvuisilla langoilla, kiinteitä paksuilla langoilla.
Ohuimpia virkkasin yhdessä puolipylväiksi. 
 Jos sinulla sattuu olemaan tällaisia pieniä jämärankarullia, niin suosittelen jakamaan ne omiksi sopiviksi sävyperheiksi. Tähän pipoon tuli erisävyisiä valkoisia ja beigejä lankoja. Ihan mitkä tahansa langat käyvät, ohuet ja paksut. Pipo on virkattu puolipylväillä, mutta paksuimmat langat olen virkannut kiinteiksi silmukoiksi. Kaikista ohuimmat langat taas olen virkannut yhdessä puolipylväiksi.

Jos jämälankoja on paljon, ne voi jättää päättelemättä toiselle puolelle. Lämmittää kuulemma talvella mukavasti. :) Minä virkkasin päätekohdat aina työn sisään uuden langan kanssa. Kyseinen liitoskohta tulee paksumpana, mutta tällaisessa jämälankapipossa se ei haittaa mielestäni yhtään. Tämän kuuluukin olla epätasainen. ;)

Mikäli et halua askarrella pahvikiekkojen kanssa, suosittelen Novitan tupsukehikoita. Ehkä tyyriitä verrattuna
pahvista askarreltuihin, mutta käyttöä tulee kyllä! 
 Jos lankoja on aivan riesaksi asti, niin tupsu on aina hyvä vaihtoehto! Tähän tupsuun valitsin myös valkoisia ja beigejä lankoja, kaikki pienimmät rullat mitä löysin. Mitä isompi tupsu, sen enemmän lankaa saat siihen kulumaan. Kätevää, eikö? Tähän tupsuun meni lankaa ihan hervottomasti.


Tämä pipo tulee varmasti kovaan käyttöön. Rakastan tupsupipoja, ja sävytkin ovat nannaa. :) En toivo aivan huutavia paukkupakkasia, mutta olen ainakin varustautunut.


Sitä odotellessa, ciao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti