perjantai 8. marraskuuta 2013

Haluatko tietää, mitä tehdä taikataikinasta, serveteistä ja ripauksesta kimalletta?


Onko rahat lopussa?
Mikäli sinulla sattuu olemaan keittiökaapissa tarvittavat aineet taikataikinaan, hieman servettejä edellisistä juhlista, liimaa ja ehkä hieman kimalletta, pääset näiden tekoon lähes ilmaiseksi. :) Katso ja opi:

Tarvitset:
Taikataikinaan jauhoja, suolaa ja vettä (tein itse ohjeella kolme desiä vettä ja suolaa + 6 desiä jauhoja, joilla saa jo melkoisesti pieniä helmiä. Vähennä määrää jos haluat vähän vähemmän!)
Servettejä
Kimalletta
Vesiliimaseokseen 1 osa liimaa ja 2 osaa vettä
(Jos haluat, voit myös lakata työsi askartelulakalla tai muulla vastaavalla. Paremman puutteessa uskon, että näkymätön kynsilakkakin ajaa saman asian... Täytyy testata.)


1. Sekoita taikataikinan ainekset keskenään ja muotoile "helmiä", tai ota ihan pienillä piparimuoteilla haluamasi muotoisia paloja. Jos haluat painaa korureikiä helmiin ja paloihin tässä vaiheessa, käytä kudinpuikkoa tms. Paista tunnin verran 100 asteessa, ja anna jäähtyä. (Skippasin reikävaiheen, ja kokeilen ruuvata reiät koneella valmiisiin helmiin).
2. Sitten alkaakin se kivoin osuus: irrota servettiarkista päällisin kerros, et tarvitse välikerroksia. Sivele vesi-liimaseosta kullekin helmelle tai "piparille" ja revi serveteistä haluamiasi paloja päälle. Sivele ja lisää servetinriekaleita haluamasi määrä, ja halutessasi levitä pinnalle vielä kimalletta.

Taikataikinaa, servettejä, vesi-liimaseosta ja ripaus kimalletta. Siinä kaikki!

3. That's it! Anna helmien ja "piparien" kuivua rauhassa, jonka jälkeen voit halutessasi lakata ne vielä askartelulakalla tai vaikkapa kynsilakalla. Sitten kuivuttua voit pujotella niitä helminauhaksi tai käyttää muuten koruina. Toki voit virkata vaikka kukan rintaneulaksi ja liimata helmen keskustaksi. Tai liimaa näitä sisustustauluksi. Luovuus vain rajana. :)

Perhosmuotin sain erään kakkulehden kylkiäisenä. Näistä voisi tulla kauniit korvakorut. 
 Minä menen jatkamaan tätä, tämä on itse asiassa aika kivaa hommaa.


Ciao! :)

2 kommenttia:

  1. Jes! Tämmöisestä meiningistä tykkään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tämä oli kyllä aika koukuttavaa touhua, jäi vähän yöunet vähemmälle. :D

      Poista