maanantai 2. joulukuuta 2013

Haluatko tehdä huovutettuja korvakoruja?


Hellurei! :)
Tänään vuorossa ohje huovutetuille korvakoruille.

Korutarvikkeet vaihteeksi Keskiseltä, helmet olen saanut lahjaksi.
Lanka Novitan Puro

Tarvitset:

Huopuvaa lankaa (esim. Novitan Huopanen tai Puro)
Korutarvikkeita (korvakorunpiikit, helmiä ym...)
Neulan ja ompelulankaa


1. Voit tehdä huopapalloset kahdella tapaa. Voit joko tehdä mahdollisimman pienellä tupsukehikolla ihan pieniä tupsuja, tai sitten voit kierittää lankaa tiiviiksi palloksi sopivan "helmen" kokoon. Itse tein jälkimmäisellä tekniikalla: huovutettuakin nämä näyttävät hieman lankarullilta, mutta ovat kyllä kiinteät ja "huopaisat" eivätkä purkaannu.


2. Sitten on huovuttamisen aika, mikä on ehkä se vaivattomin osuus. Heitä pallot pesupussiin ja laita pyykin sekaan peseytymään 40 asteessa! Pallot ovat valmiit - toki tässä on myös hieman sattumankauppaa, aina joukkoon mahtuu pari palleroa, jotka ovat halunneet huopua johonkin muuhun muotoon, lisäksi tulos riippuu myös pesukoneesta. Suosittelen lämpimästi jotakin testisatsia helmiä. Muista myös, ettet tuki konetta liian täyteen muulla pyykillä!


3. Kun pallerot ovat tulleet koneesta ja huopuneet, voit aloittaa sen hauskimman osuuden eli itse korujen tekemisen. Itse tein nämä korut pujottamalla ompelulankaan lisäksi neljä minihelmeä ja ompelin tukevasti kiinni korvakorupiikkeihin. Voit myös etsiä kaupasta muitakin korutarvikkeita, ketjuja, renkaita... Suosittelen kuitenkin jotakin piikin ja palleron väliin, ettei pallo olisi liian lähellä korvannipukoita. Semmoinen sievä roikkuvara. :)


Hauskoja huovutteluhetkiä!
Ciao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti