sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Henkarista korutelineeksi!


4H-toimistomme sai lahjoituksena paljon puisia henkareita, ja henkareistahan voi tehdä vaikka mitä mukavaa. Minä tein korutelineen. 

Vanha puuhenkari, askartelumaalia, servettejä ja metallikoukkuja

Tämä on simppeli toteuttaa, ja ohje tulee tässä:

Tarvitset tällaiseen puisen henkarin, kahta erilaista askartelumaalia (käytin itse kultaa ja valkoista), liimaa, servettejä, lakkaa sekä pieniä kattokoukkuja. Työstämiseen tarvitset hiekkapaperia ja pensselin. 

1. Hio puuhenkarista lakka tai maali pois huolellisesti.
2. Maalaa ensimmäinen kerros haluamallasi värillä. Tämä väri tulee kuultamaan alta. Kun se on kuivunut, maalaa toinen kerros toisella värillä, ja anna kuivua.
3. Hio jälleen puuhenkaria paikoin siten, että alimmainen maalikerros alkaa kuultaa alta. Pinnan on tarkoitus näyttää hieman kuluneelta, joten hiomapaperin "arvet" eivät haittaa.
4. Valitse haluamasi servettimalli, ja irrota päällimmäinen kuviokerros muista kerroksista. Ohenna liima vedellä (1:2), ja sivele liimaa pintaan. Revi tai leikkaa servetistä haluamasi kuvio, ja asettele ja liimaa henkarin pinnalle. Jatka samaan malliin, kunnes olet sommitellut mieluisen näköisen kuviopinnan henkarille. Anna kuivua. 
5. Lakkaa kuivunut pinta pariin, kolmeen kertaan. Anna kuivua joka kerroksen välillä.
6. Ruuvaa henkarin alaosaan pieniä koukkuja sopivin välein. Itse ruuvasin 2,5 cm välein. Pienellä (askartelu)veitsellä voit vielä siistiä koukkunen ruuvikohtaa, mikäli tarve vaatii. Valmis!


 Itse tein tästä hyvin romanttisen version, mutta kuvioina voi käyttää mitä vain - vaikka vanhoja sarjakuvia tai kiiltokuvia. Servettien etuna on, että pinta kuultaa kuvioiden alta.


Mikäli et välitä korutelineistä, voithan esim. ruuvata vain kaksi koukkua päihin, solmia niiden välille nauhaa tai vaikkapa juuttinarua ja kiinnittää nauhaan pyykkipojalla vaikka valokuvia.

Toivottavasti inspiroiduit.
Ciao! :) 

2 kommenttia:

  1. Nätti ja kätevä! Ei sotkeennu korut toisiinsa, niinkun korurasioissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tuo on ehkä kätevin idea mitä DIY-maailmasta löytyy. :) Plus että parhaimmat korut saavat olla näkyvillä jo sisustusmielessäkin, eikä kätkeytyneenä ties-minne (niin kuin minulla tapaa...). :D

      Poista