tiistai 22. lokakuuta 2013

Taikataikinasta leimasin


Kaikkihan muistavat taikataikinan?
Halusin kokeilla tehdä omia leimasimia, koska valmiit leimasimet ovat niin... niin... (vältä kiroilua, vältä kiroilua!)... kalliita! Samalla jouduin miettimään materiaalia. Puuta meillä on yllin kyllin, mutta veistotaitoni vaativat vielä aika paljon hiomista. Linoleumia meillä ei ole, eikä minulla ole sopivia kaivertimia. Cernit-massa on aika kallista, jos sitä pitää ostaa useampi palanen.

Taikataikina on ihan loistavaa tähän tarkoitukseen.

Taikataikinaa ja askartelulakkaa
 Käytin perhosmallista piparimuottia alku"luonnoksena", jonka mukaan muotoilin oman mallisen perhosen. Reikien leikkaaminen jännitti, kun en tiedä kuinka taikina ottaa vastaan kovin yksityiskohtaisia aukkoja. Mutta ei se uuninkaan jälkeen murtunut. Ensi kerralla kokeilen tehdä vielä yksityiskohtaisempaa.


 Puupalanen taustalle niin tätä olisi täydellistä painaa, mutta pärjäsin ilmankin. Toki tässä pienessä perhosenpalasessa oli aika paljon hiomista: päällypintaa että painojälki olisi mahdollisimman tasainen, reunoja ja aukkoja että muoto olisi justiin eikä melkein... Ja siihen huomiseen meni yllättävän paljon aikaa!

Neonpinkki akryyli harmaalle kartongille
Täydellistä jälkeä tällaisella leimasimella tuskin saa, ellei halua todella kuluttaa puolta elämästään hiomiseen. Mutta onko se tarpeen? Minua kiehtoi nimenomaan tällainen hieman rustiikkinen jälki. Täydellistä saa kaupasta, jos haluaa maksaa. ;) Minä en halua.


Mikäli et hallitse savenvalamista, halua tuhlata cernit-massaa leimasimiin tai surra kuinka valmiit leimasimet syövät lompakkoasi pala palalta, ota jauhot esiin ja tee taikataikinaa!


... Sillä yleensä parhaat ideat ovat niitä, joita pikkulapset ovat toteuttaneet jo silloin kun ovat juuri päässeet vaipoista.

Ciao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti