lauantai 12. lokakuuta 2013

Haluatko valmistaa valokuvakehyksen cernit-massasta?


Tässä ohje sinulle, joka haluat valmistaa kehyksiä cernit-massasta. :)
Etuna massassa on, että nämä kehykset ovat kevyitä, eikä työstämiseenkään kulu hirveästi aikaa. Silti valmis tuotos on kova ja kestävä. Ennen kuin aloitat, lue käyttöohjeet massaan huolella.

Cernit-massa ja kangas Paperinauha Seinäjoki, muotti satunnainen sokerimassamuotti.
Rusetti Suuri suomalainen kirjakauppa.
Tarvitset noin A5-kokoiseen kehykseen kaksi pientä palaa haluamasi väristä cernit-massaa, pätkän rautalankaa, askartelulakkaa ja liimaa (kuumaliima on hyvä, mutta normaalikin käy). Lisäksi voiveitsestä ja kaulimesta sekä hiekkapaperista ei ole haittaa. Mikäli haluat painaa kehykseen kuvioita, esim. sokerimassan työstämiseen käytettävät kaulimet ja muotit ovat hyviä. Lisäksi voit painaa kevyesti pienillä piparimuoteilla kuvioita, tai painaa vaikka kehyksen sisäpuolen isolla piparimuotilla. Pitsiliinan kauliminen pinnalle tuo hienoja kuvioita. Syksyisen kehyksen saa vaikka kaulimalla pinnalle lehti- tai oksakuvioita.
Taustalle tarvitset palan kangasta tai haluamasi valokuvan. Jos haluat, voit liimata myös pätkän juuttinarua taustalle ja ripustaa kuvan pyykkipojalla kehyksiin. Kätevää!


1. Vaivaa massalevy pienissä osissa pieniksi palloiksi tai puikoiksi.
Vaivaaminen kannattaa aloittaa pienissä osissa, koska kylmänä massa on kovaa! Voi kestää hetken, mutta jonkin aikaa vaivatessa massa kyllä lämpenee ja tulee joustavammaksi. Vaivaa lopulta osista yksittäinen pitkä putki, ja yhdistä päät toisiinsa.
HUOM! Suosittelen käyttämään erillistä työpöytää tai -levyä, jos mahdollista. Massa hieman tahraa. Itse hyödynsin paljon elmukelmua, sillä oli helppo kuljettaa valmis työ uunipannulle.

2. Muotoile putki neliön tai ympyrän muotoon, ja kauli litteäksi. Veistä reunoista ja sisuksista sen verran paloja pois, että saat kehyksistä halutun muotoisen. Ota pienet hukkapalat talteen ja kiinnitä rautalankalenkki jo valmiiksi niiden avulla kehyksen takapuolelle.


3. Koristele haluamallasi tavalla. Painele haluamallasi muotilla pinnalle kuvioita, tai kauli vaikkapa pitsiliina tai kakkupaperi pinnalle. Pitsiliinakuviosta tulee todella kaunis!
Mikäli haluat tehdä esim. pienillä piparimuoteilla irtokoristeita kehykseen, kannattaa ne kuumentaa erikseen ja liimata valmiiseen työhön.

4. Kuumenna uuni 110 asteeseen. Aseta työ folion tai lasilevyn päällä ja kuumenna korkeintaan puoli tuntia. Älä ylitä paistoaikaa.

5. Hio jäähtyneen kehyksen sisä- ja ulkoreunat hiomapaperilla.
Mikäli haluat, voit lakata pinnan askartelulakalla. Omiin töihini hiersin hopeista akryyliväriä kevyesti kokokuvioiden esiintuomiseksi, ja lakkasin vasta sitten valmiin työn.

6. Liimaa taustalle kangasta, haluamasi kuva tai vaikkapa pieni pätkä juuttinarua. Juuttinaruun voit kiinnittää haluamasi kuvan tai tekstin pyykkipojalla.
Työ on valmis seinälle ripustettavaksi!


Toivottavasti inspiraatiosi heräsi.
Ciao! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti