tiistai 6. elokuuta 2013

Haluatko askarrella avaimenperän?


Heitän herkkupalan heille, jotka tykkäävät näperrellä jotakin nopeaa... tai askarrella vaikka lasten kanssa! Nämä on helppo tehdä, jos äiti/isä hoitaa liimapyssyosion. 

Virkattu kukka Novitan Pikkusisko, ohje täältä.
Napit, huovat, helmi ja nahkanauha Tiimari, sydän ja kiinnitysklipsit Nappitalo.
 TARVITSET:

- Muutamaa eriväristä huopaa, niin paljon kuin haluat kukkakerroksia
- Nappeja (Tiimarista löytyy hauskoja ja edullisia)
- Nahkanauhaa
- Yksinkertaisimpaan pienen sydämen (Nappitalosta mm.)
- Neulan ja lankaa nappien kiinnitykseen
- Avaimenperäklipsejä
- Liimapyssyn (mikäli askartelet lasten kanssa, hoida tämä osio yksin!)


 KUKKIIN:

1. Leikkaa haluamistasi huovista erikokoisia kukkia. Itse käytin mallina piparimuottia, ja kasvatin kokoa aina huopavärin vaihtuessa. Mukaan voit liittää lähestulkoon mitä vain lisäksi: Nappitalossa myydään mm. paperikukkia, ja voit neuloa yhden kukan vaikka värikkäästä kankaasta. Tai sitten tehdä niin kuin tapoihin kangistunut blogin pitäjä ja virkata lisäkukan.

2. Liitä kerrokset toisiinsa, ja ompele nappi kukan keskelle kaikkien huopakerrosten läpi. Neuloin kaikki napit, mutta mikäli haluat toisen napin isomman päälle, kannattaa kiinnittää kuumaliimalla.

3. Leikkaa sopivanpituinen pätkä nahkanauhaa. Pujota nahkanauhan läpi avaimenperäklipsi, ja halutessasi vedä molempien nauhapäiden läpi helmi. Jos haluat varmistaa kiinnityksen, liimaa nahkanauhan päät yhteen kuumaliimalla.

4. Pujota nahkanauhan päät takimmaisen ja keskimmäisen huopakukan väliin mahdollisimman syvälle, ja liimaa paikoilleen kuumaliiman avulla. Mikäli nahkanauhassa on helmi, kannattaa lenkki solmuta niin, ettei helmi "tipahda" liian syvälle kukan uumeniin.

5. Mikäli haluat tuloksesta siistin, voit liimata pienen palan huopaa takapuolelle peittääksesi ompelujäljet, tai vaihtoehtoisesti liittää vielä yhden kukan taakse. VALMIS!

SYDÄN:

1. Leikkaa edellisiä hieman pidempi pätkä nahkanauhaa, ja pujota toinen pää (käytä vaikka neulaa apuna) sydämen sisään. Reikä on nahkanauhalle aika nafti, joten tiukan solmun päässä pitäisi riittää hyvin.

2. Pujota avaimenperäklipsi nahkanauhan läpi. Tarvitset jälleen kuumaliimaa: liimaa toinen pää lenkiksi aivan sydämen yläpuolelle. Mikäli kuumaliima näyttää pursuavan epäsiististi, odota hieman kuivumista ja siisti saksilla. Sydän on sen verran kevyt, että liimakiinnityksen tulisi pitää hyvin. VALMIS!Nämä ovat hauskoja ja nopeatekoisia. Luulenpa, että varsinkin lapset voisivat ihastua näihin. Tekeminen on melko helppoa, lähinnä leikkaamista, käsinneulontaa ja kuumaliimapyssyllä ammuskelua. Mukava lahjaidea kaiken lisäksi, jos haluaa viedä jotakin omatekemäänsä.
Käytä hullua luovuuttasi, ja ryhdy tuumasta toimeen!

Ciao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti